top of page

עושים רילוקיישן

ציבורי·15 חברים

"לקום מחר בבוקר ולהתחיל מבראשית"

בראשית. מהי המשמעות האמיתית של המלה הזו? בראשית היא לא להתחיל מההתחלה. המלה בראשית אומרת לנו להתחיל מאפס. כמו שנברא העולם. מהמקום בו החוויה היא ראשונית. כמו ילד שמגלה את העולם בפעם הראשונה, שעושה דברים ללא ציפיות, ללא מחשבות מקדימות אודות המעשה. זהו אחד הדברים המרכזיים בתאוריית המיינדפולנס. לפי ג'ון קבט-זין ואחרים חיים במיינדפולנס מאפשרים לנו לחיות את הרגע כאילו אנו חווים אותו בפעם הראשונה. כי זאת הפעם הראשונה והאחרונה שנהיה ברגע הזה ממש...

הקשבתי למלים של השיר לאחרונה והבנתי כמה כוח יש למילים הללו בחיי היום יום. כשאני מתחילה מבראשית אני ניגשת למעשה בתחושת סקרנות, בתחושה מלאת צפיה למה יהיה ולא עם ציפיות. אני חיה את הרגע, מקשיבה לדברים, רואה את העולם מסביב לי כאילו כרגע נברא עבורי ומגלה דברים חדשים. כך לדוגמה שתיית קפה בבוקר במודעות לריח, לארומה, לטקסטורה בפה, לחום בחיך, לצבע הקפה ולאיך אני מרגישה באותו רגע. נסו את זה. שווה.

כשאנחנו עוברות למדינה חדשה יש לנו אפשרות להתחיל מבראשית. לגמוע נופים בעיניים, לשמוע שפה חדשה או אפילו מלים חדשות וללמוד אותן, לטעום מאכלים חדשים, להריח ריחות אחרים. רילוקיישן יכולה להיות חוויה של כל החושים אם רק נאפשר. אם רק נחווה אותה ברגע.

אני לא אומרת שזה פשוט אבל עם תרגול זה אפשרי.

מאחלת לכם יום שכולו חוויות נהדרות!

ד"ר אפרת צדיק מאמנת

למצוא את הבית רחוק מהבית

דני פרקש
דני פרקש
דני פרקש
Nov 28, 2022

אני מתחבר למשפט שכתבת אפרת כי גם בעסקים, כל יום מתחילים מחדש בחשיבה ובפעילות. מה שעשינו אתמול - נגמר ואנחנו מתחילים יום חדש עם פעילות חדשה. מה שהיה נכון לאתמול איננו נכון בהכרח להיום. ולסיכום - כל יום אנחנו אמורים לחשוב מבראשית ולפעול בהתאם.

Like

מי אנחנו

אתם לקראת מעבר לחו"ל? הקהילה הזאת בדיוק עבורכם, כאן תוכלו לש...

חברים

bottom of page