למה רפואה הוליסטית יותר אפקטיבית בטיפול בדורבן ברגל?
סטטיסטית הסובלים מדורבן ברגל בדרך כלל ינסו טיפול "קונבנציונלי" לפני שיפנו לרפואה הוליסטית, כי זה מה שמכירים, או שזה מה שרופא המשפחה המליץ.
אז מה קורה?
סובלים מכאבים בעקב,
מקושי לדרוך על הרגל בקימה מישיבה או שכיבה ממושכת,
לפעמים גם מנפיחות לא נעימה באזור העקב,
לעיתים הכאב בעקב משפיע על הדריכה והיציבה בכלל, מה שמוביל בהמשך גם לכאבי גב, רגליים ועוד.
ואז מה עושים?
לרוב מתייחסים לדורבן, אותו כאב בעקב, בתור הבעיה ומנסים לפתור את הבעיה הזו, את הכאב הזה:
• בעזרת גלי הלם
• או בעזרת זריקה
• או תרופות לשיכוך כאבים
• או מדרסים
• ובמקרים מסוימים אפילו ניתוח
הטיפולים האלה יכולים לעזור, אבל משהו פה מתפספס, וזה הטיפול ב*גורם* לדורבן.
הגוף שלנו נולד בריא בדרך כלל, והוא יודע לרפא את עצמו. זה בעיצוב שלו. בריאות זה המצב הטבעי שלנו, ולא החולי.
בשביל לרפא את עצמו הגוף צריך את התנאים המתאימים לריפוי.
הרפואה ההוליסטית תתחיל בלהתבונן על מצבו של כל המכלול האנושי – על אורח החיים, תעסוקה, מצב משפחתי, נפשי, רגשי, מצב הגוף, כמה מנוחה מתאפשרת, מה מסת הגוף, מה עוצר בחיים, מה מניע (מה מניע אותנו מאוד חשוב ומשפיע!), ומגוון של דברים אחרים שיכולים להשפיע ולהביא למצב הלא נעים.
בהמשך לרפואה ההוליסטית יש מגוון של כלים, טבעיים ונעימים, שביכולתם לסייע להחזיר איזונים טובים לחיי היומיום, לשנות להתנהלות מיטיבה יותר ברבדים השונים, וכל זאת בכדי לאפשר לגוף את המרחב הנדרש לריפוי ולהקלה.
רוצה לנסות טיפול טבעי?
היי רובי. גם אני סבלתי מדורבן 8 חודשים עד שעבר לי ללא טיפול. לא ידעתי שיש פתרונות גם לרפואה המשלימה, אם הייתי יודע, לא הייתי סובל 8 חודשים. תודה על המאמר המעניין ואשמח אם תפרט קצת על אלו כלים/טיפולים אפשר להציע למי שסובל מדורבן...