נשמע אולי זניח, אבל תענו לי על זה: איזו תמונה יש לכם בוואטסאפ? ומה הכיתוב מתחתיה..? אני מתכוונת לפרופיל האישי שלכם בוואטסאפ... הרבה בעלי עסקים עדין משתמשים בוואטסאפ אישי במקום עסקי (גמני עדין באישי. לא תמיד יש לי כוח לכל שינוי ושינוי וכלי וגאדג'ט חדשים בעולם). אפשר לעבוד יופי עם לקוחות, ספקים וקולגות דרך הוואטסאפ (שהוא ה-רשת הכי פופולרית בישראל), אבל חשוב לדאוג לתמונת פרופיל וכיתוב מתאימים למה שהעסק רוצה לשדר. ולמה? כשלקוחות פוטנציאליים מקבלים את הטלפון שלכם, הם הרבה פעמים נכנסים לראות אתכם בתמונת הפרופיל. בדווווווק. אם שמתם שם תמונה של הילד, הכלב, ימת הכנרת או משפט השראה, מה שיקפתם לגבי העסק שלכם? המלצה שלי? תמונת פרופיל טובה שלכם. לדוגמה תמונת הפרופיל שלי בוואטסאפ היא לא מעונבת או סטייל 'צילומי תדמית', כי היא משקפת אותי כבעלת עסק עם אנרגיות מסוימות (כאן בתמונה). פגשתי פעם יועץ למשכנתאות והצצתי לו בתמונת הפרופיל בוואטסאפ ושם הוא היה בחוף הים בתאילנד, נטול חולצה ומרכיב משקפי שמש מדליקים. הסבתי תשומת ליבו לזה ותוך שעה התמונה הוחלפה לתמונת פרופיל ללא משקפיים ולבוש בחולצה.
והכיתוב? לפעמים אנשים רואים / מקבלים את המספר שלכם ללא השם שלכם והעיסוק. זה יכול להיות כי אתם חלק מקבוצת וואטסאפ כלשהי (הורים לילדים בכיתה, תחביב מקומי, קבוצת עדכונים וכו'). אנשים שיציצו לפרופיל וואטסאפ שלכם ויראו את ברירת המחדל "שלום לך! אני משתמש ב-WhatsApp" הכל-כך מיותרת, או "עסוק" וכדומה, לא יבינו מה העסק שלכם יכול לעשות עבורם. לדוגמה, נתקלתי בדיוק עכשיו במישהי שנכנסה לקבוצה שאני חברה בה. נכנסתי ל"פרטי איש קשר" לראות מי זו. (צירפתי תמונה כאן). היה שם פרטי בלבד (ובאנגלית) ומשפט השראה כלשהו. זו קבוצה עסקית והיה לי ברור שהיא בעלת עסק, אז למה לא לנצל את הוואטסאפ לספר על העסק..? אני ממליצה לכתוב שם את השם המלא שלכם ולפחות 3-5 מילים לתיאור השרות שלכם. תוסיפו גם אימוג'י אם בא לכם.
בהצלחה!